Mogućnosti financiranja i razvoja inovacija na području urbane mobilnosti u pomorskom sektoru

Prvi ovogodišnji MEET UP Trokut Šibenik - Inkubatora za nove tehnologije, održan je 23.studenog 2022. u pomorsko-inovacijskom centru iNavis u Šibeniku. Okupljenim poduzetnicima Ivana Čuljak iz Invento Capital Partnersa  prezentirala je mogućnosti financiranja i razvoja inovacija na području urbane mobilnosti u pomorskom sektoru. INVENTO inače djeluje kao poduzetnička potporna institucija usmjerena na poticanje razvoja inovacijskog ekosustava te podršku  startupova i pojedinaca s inovativnim idejama, ali i na inovativne poduzetnike usmjerene na internacionalizaciju poslovanja. Također je dio Mreže BOND te svakodnevno surađuje s ostalim poduzetničkim potpornim institucijama u RH, a kao partner međunarodnih projekata i inicijativa, INVENTO tim je umrežen s više od 20 inozemnih partnera iz 10 EU zemalja.   

Glavna tema predavanja bili su pozivi EIT Urban Mobility-a koji uz potporu Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) djeluje na ubrzanju pozitivnih promjena u mobilnosti kako bi gradski prostori bili pogodniji za život.  Trenutno otvoreni natječaj EITUM Startup investment call nudi financiranje inovacija u iznosima do 500.000 € u 11 područja urbane mobilnosti: Urban Air Mobility, Waterway Transportation & Water Logistics, Connected Vehicles, Mobility & Energy, Autonomous Vehicles and Systems, Mapping and Navigation, Sensors and Training Data, Mobility Services, Vehicle Marketplaces and Aftermarket, Smart Cities & Smart Parking I Last-mile Delivery & Green Logistics.

No postoji cijela paleta poziva za EIT Urban Mobility Investments, kao i Accelerator, a sve inovacije koje se prijavljuju za investiciju trebaju biti u nekom od područja: integrirane mobilnosti, održive gradske logistike, pametne infrastrukture, buduće mobilnosti ili mobilnosti i energije. Značajna prilika za gradove je vidljiva kroz Raptor projekt gdje se mogu uključiti gradovi te sa svojim izazovima tražiti inovativna rješenja koja im trebaju za ugodniji urbani život. S obzirom je Invento Capital Partners i EIT Urban Mobility Hub Hrvatska, zainteresirani za navedene pozive se mogu javiti za podršku na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

U Šibeniku su također predstavljeni trenutno dostupni ili u planu za 2023. godinu izvori financiranja za deeptech inovacije:

A više o navedenima pročitajte na blogu Invento Capital Partners.