Zaroni u jedan od tri izazova i osvoji 1.000 eura i 100 sati mentorstva

‘EU Space data’ su na raspolaganju – iskoristi priliku, kreiraj nešto novo, i osvoji nagrade

Drugi CASSINI Hackathon je međunarodno natjecanje timova u razvoju idejnih rješenja koji će se održati 5. – 7. Studenog 2021, i to u hibridnoj varijanti, u Bird Inkubatoru u Zagrebu i online.

Pobjednički tim očekuje nagrada od 1.000 eura koju će osigurati organizator CASSINI Hackathona u Hrvatskoj – INVENTO Capital Partners, poduzetnički akcelerator za start-upove u svim fazama razvoja a Bird Inkubator, kao jedan od partnera i domaćin hackathona, će po svom izboru ‘udomiti’ jednog od natjecatelja te mu pružiti poticajno okruženje i prostor za razvoj poduzetničke ideje.

Tijekom hackathona timovi će imati na raspolaganju vrsne mentore, poput poznatog i borbenog poduzetnika Dražena Oreščanina; zatim Igora Magdalenića stručnjaka za krizni menadžment, Daria Vuljanka koji je pokrenuo start-up koristeći satelitske podatke, Gorjana Agačevića eksperta za UX i analizu podataka i brojni drugi a pobjednici će osvojiti priliku za dodatnih 100 sati mentoriranja međunarodnih stručnjaka.

Prijave za hackathon su otvorene do 03. studenog 2021! CASSINI Hackathons | Croatia

Sudionici hackathona u Hrvatskoj i još 9 zemalja diljem Europe,  raditi će na razvoju idejnih rješenja za jedan od izazova, po vlastitom izboru:

  1. Siguran prolaz na moru – rješenja koja će omogućiti brodovima i ribarskim kočaricama sigurnu plovidbu preko mora.
  2. Život na kopnu – rješenja koja će olakšati ljudima, biljkama i životinjama prilagodbu na klimatske promjene.
  3. Briga o životinjama – rješenja koja će pomoći u zaštiti biološke raznolikosti i prirodnih staništa divljih životinja.

Timovima će na raspolagnaju osim stručnih mentora, biti i EU Space Data, poput Copernicusa, Galilea i EGNOS-a. Iako ovo pomalo zvuči svemirski, prethodni sudionici CASSINI Hackathona kažu da je dovoljno IT znanje na razini izrade web stranice, no timu su potrebna i druga znanja i vještine te kretivno razmišljanje o izazovima koji su postavljeni. Dakle, očekuju se kretivni pojedinci i timovi sa šarolikim znanjima i saznanjima iz prirode i drušvata a dobrodošli su ljubitelji pythona, UX-a, kreativni koderi, UI nindže.

Nije bilo teško sudjelovati na hackathonu. Naravno, nije bilo ni lako razraditi cijelu ideju u 24h, no mislim da je i više nego dovoljno za prezentiranje jednog use case-a. Dosta su nam pomogla znanja o obradi satelitskih snimki i strojnom učenju, a ono što nam je falilo je business development dio, odnosno potencijalni razvoj i validacija same ideje u poslovnom svijetu. Definitivno je poželjan interdisciplinarni tim koji mora dijeliti entuzijazam oko same ideje“, rekao nam je bivši natjecatelj Damir Matić.

Sve koji su u dilemi oko sudjelovanja pozivamo da se prijave na online predavanja u tjednu 25.-28.10.2021. kada će imati priliku poslušati brojna stručna predavanja poput Dražena Oreščanina stručnjaka u AI & big data industriji, a Damir Matić će iz prve ruke sa zainteresiranim prijaviteljima podijeliti svoje iskustvo s prošlog Cassini hackathona.

U međuvremenu za neke od izazova inspiraciju pronađite u kratkoj VIDEO prezentaciji klimatologa Ivan Guettler koji nam je pričao o problemima koje nose klimatske promjene.

Organizator CASSINI Hackathona u Hrvatskoj je INVENTO Capital Partners s partnerima: Bird Inkubator, Sveučilište u Zagrebu, Lean StartUp Croatia, Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, Hrvatska udruga kriznog menadžmenta, Svemirski žurnal.

Želiš li sudjelovati? Klikni i prijavi se! CASSINI Hackathons – Croatia

Sudjelovanje nam je donijelo, osim velikog broja novih poznanstava u Earth observation domeni, priliku razvijati vlastiti proizvod i upoznati se s poslovnim procesom jednog startup-a“, poručuje bivši sudionik Cassini Hackathona, Damir Matić

Za sva pitanja možete se direktno obratiti organizatorima: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.