Prijavite se za sudjelovanje u Invento akceleracijskom programu

U svijetu inovacija i poduzetništva, koraci prema uspjehu često su izazovni i puni neizvjesnosti. Da bismo vam pomogli na tom putu, razvili smo Invento akceleracijski program u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Naša misija je podržati ubrzani i kvalitetan rast poduzeća, timova i pojedinaca koji donose inovativna rješenja u razne industrije.

HAMAG BICRO je otvorio Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u akceleracijskom programu.

Kako bismo pružili što kvalitetniju uslugu svima vama, okupili smo tim stručnjaka iz raznih institucija. INVENTO akceleratora čine:

  • Invento Capital Partners iz Zagreba

Tvrtka koja je specijalizirna za podršku poduzetnicima u ranim fazama razvoja te za ulaganje u inovativne projekte

  • Poduzetnički centar Samobor iz Samobora

Institucija posvećena poticanju poduzetništva i inovacija kroz razne programe edukacije i mentorstva.

  • Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije – INOVACIJA iz Zadra

Regionalna ustanova koja pruža podršku razvoju inovativnih projekata i poduzetničkih inicijativa.

  • Inkubator za nove tehnologije TROKUT - Šibenik iz Šibenika

Moderni inkubator koji pruža infrastrukturnu i mentorsku podršku start-up tvrtkama i inovatorima.

  • Razvojna agencija Split – RaST iz Splita

Agencija koja potiče gospodarski razvoj kroz podršku inovacijama, poduzetništvu i tehnološkom napretku.

Što nudimo

Invento akcelerator nudi poslovni prostor u Splitu, Šibeniku, Zadru i Samoboru. Naši stručnjaci provode inicijalnu procjenu vašeg poslovanja i nude individualno savjetovanje, mentoriranje te priliku za predstavljanje pred investitorima i povezivanje s potencijalnim partnerima i /ili kupcima. Također, provodimo aktivnosti internacionalizacije kako bismo vaše poslovanje proširili izvan granica Hrvatske.


whatever

Program

Naš program se odvija u tri faze. Prva faza, predakceleracija, traje tri mjeseca i obuhvaća podršku u razvoju što obuhvaća mentoriranje I savjetovanje te korištenje poslovnog prostora. Cilj ove faze je da novoosnovano poduzeće, tim ili fizička osoba razvije plan projekta koji će predstaviti panelu evaluatora.

Druga faza, akceleracija, traje devet mjeseci i fokusira se na poduzeća koja su zadovoljila ciljeve predakceleracije. Oni koji se kvalificiraju za ovu fazu nastavljaju razvijati svoje proizvode ili usluge uz korištenje naših prostora i opreme, te stručnog mentoriranja. Novoosnovana poduzeća također mogu ostvariti financijsku potporu do 25.000 eura.

Posljednja faza, postakceleracija, traje 12 mjesec. Ova faza uključuje nastavak korištenja naših resursa te podršku u internacionalizaciji poslovanja, s ciljem povećanja njihove spremnosti za investicije i dugoročnog uspjeha. U ovoj fazi, poduzeća mogu ostvariti financijsku potporu do 25.000 eura za investicije ili operativne troškove.

Detaljnije o samom akceleratoru možete pročitati na našoj web stranici.

INVENTO akcelerator provodi se u sklopu mjere “Jačanje akceleracijske aktivnosti” C1.1.2. R2-I4 Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Pridružite nam se i zajedno ćemo raditi na ostvarenju vaših poslovnih ciljeva.

Innovate, accelerate, succeed!