POZIV INOVATIVNIM TVRTKAMA: prijavite se na InnoEnergy PowerUp! izazov i značajno unaprijedite svoje poslovanje

Start-upovi, male i srednje velike tvrtke iz srednjoistočne Europe imaju priliku do 5. ožujka 2020. prijaviti se na InnoEnergy PowerUp! izazov i osvojiti značajna ulaganja

EIT InnoEnergy, europski investicijski fond koji je posvećen promicanju inovacija, poduzetništva i obrazovanja na području održive energije, čiste tehnologije, pametnih gradova i mobilnosti, pokreće novi ciklus ulaganja u potrazi za najperspektivnijim tvrtkama srednjoistočne Europe, tzv. „jednorozima“. Pored financijskih ulaganja, InnoEnergy start-up tvrtke čini uspješnijima te  malim i srednjim poduzećima omogućuje rast i kroz pružanje stručnog znanja, suradnju sa stručnjacima iz industrije te kroz podršku respektabilne mreže partnera.

InnoEnergy je sukreator, promišljeni investitor i industrijski katalizator za poduzetnike koji žele na globalnoj razini utjecati na održivost svijeta u kojem živimo. Tvrtkama koje će uspjeti postati članicama  InnoEnergy mreže bit će omogućeno unapređenje vlastitih proizvoda, razvoj projekata, uključujući i pilot projekte, definiranje strategije komercijalizacije proizvoda, uvođenje na međunarodno tržište te daljnje širenje, uz dodatne mogućnosti financiranja.

Najbrže rastuća tvrtka u Švedskoj, ujedno najveći europski proizvođač litij-ionskih baterija, Northvolt, „jednorog“ je kojeg su osnovali bivši Teslini rukovoditelji te predstavlja jedan od najboljih primjera ulaganja InnoEnergya. Za razliku od konvencionalnih pogona za proizvodnju baterija u Aziji, Northvolt je usmjeren na tehnološku izvrsnost, koju pokreće čista energija. Northvolt je nedavno ostvario 350 milijuna eura od Europske investicijske banke te trenutno gradi dvije najveće tvornice baterija na zelenu energiju Northvolt Ett u Skellefteáu, u blizini Arktičkog kruga i Northvolt Zwei, u Donjoj Saskoj. Trenutna procijenjena vrijednost tvrtke iznosi 1,6 milijardi eura.

PowerUp! izazov predstavlja priliku poslovnim subjektima iz srednjoistočne Europe da postanu sljedeće brzorastuće tvrtke u portfelju InnoEnergya. Izazov je otvoren za poduzetnike u svim fazama razvoja, bez obzira na to je li riječ tek o ideji, traži li poduzetnik svog sljedećeg kupca ili planira širenje na tržištu. Tematska područja obuhvaćaju energiju, mobilnost, cleantech, pametne gradove, a izazov je otvoren i za sve ideje izvan navedenog okvira.

Ekskluzivno, za startup-ove koji ispunjavaju uvjete, InnoEnergy održava natjecanje u sklopu PowerUp! izazova na kojem se najbolji nagrađuju novčanim nagradama do 65.000€ te ostvaruju priliku i za dodatna ulaganja kao i naslov Start-up godine. Ostale pogodnosti uključuju sudjelovanje u Business Bootcamps ©, s naglaskom na značajnu podršku međunarodnih stručnjaka iz područja poslovnog planiranja, prezentacijskih vještina i zaštite intelektualnog vlasništva. Natjecanje će biti organizirano za sudionike iz 24 zemlje srednje i istočne Europe, a u Hrvatskoj ga organizira Invento Capital Partners, hrvatski HUB InnoEnergy-a.

Hrvatsku je u prošlogodišnjem, petom izdanju ovog natjecanja predstavljao AMPnet, koji je razvio platformu koja rješava izazov s kojim se suočavaju energetske zadruge – nedostatak kvalitetnog softwarea za uključivanje klijenata, za financiranje obnovljivih izvora energije i za povezivanje s burzom električne energije.

Zahvaljujući pobjedi na državnom finalu PowerUp-a, AMPnet je dobio jedinstvenu priliku sudjelovati u prestižnom EIT InnoEnergy Highway® akceleratoru i time je osigurao investiciju od 150.000 €, kao i pristup međunarodnoj mreži preko 460 partnera iz industrije, akademske zajednice i poslovnog svijeta.

Državno finale ovog najvećeg europskog natjecanja iz područja održivog razvoja u Hrvatskoj će se održati 27. ožujka 2020. u okviru LEAP summita, najveće konferencije za mlade u jugoistočkoj europi. Svim sudionicima natjecanja bit će omogućena kvalitetna priprema uz podršku mentora prije predstavljanja javnosti, a najbolji će dobiti priliku za daljnji razvoj uz investiciju.

S današnjim danom otvorene su prijave za ovogodišnji PowerUp! Izazov na web stranici: https://powerup.innoenergy.com. Prijave će se zaprimati najkasnije do 5. ožujka 2020. 

Detaljnije informacije o programu državnog finala biti će objavljenje na web stranici http://inventocapitalpartners.eu/

A za sva pitanja vezana za InnoEnergy izazov možete se obratiti hrvatskom HUBu, Invento Capital Partners putem maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..