Održan je KickOff sastanak InNow projekta čiji je cilj potaknuti suradnje startup-ova, malih i srednjih poduzeća i velikih tvrtki na cleantech projektima

Danas postoje nebrojene mogućnosti za sinergiju između start-up poduzeća, MSP-a i korporacija.

InnoEnergy europski fond posvećen promicanju inovacija, poduzetništva i obrazovanja primarno na području održive energije je izabran kao vodeći partner zajedno s pet ostalih članova konzorcija koji će sudjelovati u InNow projektu. Projekt InNow ima za cilj potaknuti suradnju startup-ova, malih i srednjih poduzeća i velikih tvrtki na cleantech projektima.

Na KickOff sastanku u Krakovu u organizaciji InnoEnergy-a su predstavljeni svi partneri i aktivnosti na projektu a sa strane Hrvatske je sudjelovao Dalibor Marijanović, osnivač i partner Invento Capital Partners (Optimizacija). Uz Optimizaciju iz Hrvatske pridružena tri partnera relevantna za zajednički ciljeve projekta su Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu; Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i HEP ESCO d.o.o.

Kontinuirano radimo na unapređenju Programa podrške poslovanju inovativnih tvrtki bez obzira na njihovu veličinu ili poslovnu zrelost. Ovaj projekt će nam pomoći da osmislimo praktična rješenja u poticanju što kvalitenije i efikasnije suradnje između startupa i MSPova te strateških, velikih poduzeća.“ Izjavio je Dalibor Marijanović iz InnoEnergy HUBa za Hrvatsku

Provedba ovog projekta koji se sufinancira iz programa INTERREG CENTRAL EUROPE trajat će tri godine a provodi ga međunarodni konzorcij sačinjen od: InnoEnergy Srednja Europa (Poljska), ABC Accelerator (Slovenija), Sveučilište Debrecen (Mađarska), EH Invest (Mađarska), Neulogy (Slovačka) i Optimizacija (Hrvatska).

Projektni konzorcij će zajedno raditi na definiranju programa podrške inovacijama s ciljem prevladavanja glavnih prepreka s kojima se mali poduzetnici i veliki tvrtke suočavaju prilikom izlaska na međunarodno tržište. Programi podrške će biti testirani na oko 200 start-up tvrtki, malih i srednjih poduzeća i pet velikih kompanija u zemljama sudionicama.

Svi dionici inovacijskog ekosustava u Hrvatskoj zainteresirani za projekt imati će priliku saznati više o planiranim aktivnostima tijekom predstavljenja projekta koje će organizirati hrvatski Invento Capital Partner u Zagrebu u Listopadu 2019. godine.