Još jedna generacija Jumpstartovaca je spremna za izlazak na tržište

Jumpstarter je predakceleracijski program  Europskog instituta za tehnologiju i inovacije (EIT), stvoren s idejom da na jednom mjestu okuplja međunarodne znanstvenike koji žele svoju inovativnu ideju komercijalizirati.

Kako bi što lakše našli svoj put do tržišta, program znanstvenicima omogućava razradu ideja u vidu poslovnog plana i priprema sudionike na poduzetnicki pothvat.

Upravo izrada poslovnog plana te prijenos poduzetničkih znanja i iskustva koja će ispraviti vidljive nedostatke je bio zadatak mentorskog tima iz Invento Capital Partnersa.

Od 9 timova koje smo pripremali za finale , sedam dolazi iz Republike Sjeverne Makedonije, jedan iz Albanije i jedan iz Hrvatske. Dakle INVENTO mentori, Ivana Čuljak, Ivo Friganović, Nenad Buljan i Vedran Đidara, bili su zaduženi za timove koji dolaze sa Balkana i lijepa je vijest da brojke iz godine u godinu rastu.

Dr. Sc. Manuela Panić, znanstvena novakinja s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, prošla je kroz Jumpstarter program tijekom 2022. godine i pripremila 10 godina istraživačkog rada za izlazak na tržište. Riječ je o prirodnim NADES otapalima pomoću kojih se izdvajaju ciljane molekule iz biljaka, 100% su prirodna, biorazgradiva, ekološki prihvatljiva,  nehlapljiva, lako se pripremaju te mogu u potpunosti zamijeniti toksična trenutna otapala i smanjiti emisije CO2.

Ovo su njezini dojmovi nakon mentorstva Invento Capital Partnersa: " Edukacija je bila vrlo dobro organizirana. Sve je bilo na vrijeme. Predavanja su bila vrijedna, dok su mentorske sesije bile vrlo korisne. Osjećam se puno bolje pripremljena za bavljenje poduzetničkim svijetom nakon pripreme  poslovng plana zajedno s Invento Capital Partners-om. Vrlo sam zahvalna što sam imali priliku koristiti njihova iskustva."

Vjerujemo da će Manuela nastaviti svoj put, zajedno sa ostatkom tima sa Fakulteta, prema komercijalizaciji ove inovacije koja nudi potpuno održiv i inovativan pristup u proizvodnji biljnih pripravaka, a iste mogu imati anti-aging, antioksidativna, protuupalna i druga blagotvorna djelovanja. Više o njima pročitajte u tekstu NADES Design nudi potpuno održiv i inovativan pristup u proizvodnji biljnih pripravaka

Ovogodišnje EIT Jumpstarter veliko finale je u Krakowu, 29. studenog 2022 te će se za konačne nagrade boriti 42 ekipe. Trebamo li reći za koga navijamo? 😊