I-DAY uz podršku INVENTO mentora i studenata stvorio inovativne ideje u području zdravlja

Ured za transfer tehnologije sa Sveučilišta u Zagrebu organizirao je četvrti EIT Health I-Day, natjecanje namijenjeno studentima s ciljem poticanja inovativnog duha u području zdravlja, zdravstvene skrbi i zdravstvenog sustava. A tim mentora iz Invento Capital Partnersa je tijekom radionica poticao i dijelio praktične alate za pristup rješavanju izazova (design thinking metodologija by Dario Vuljanko) i predstavljanje ideja (pitch by Karlo Kukec) te uz sveobuhvatnu podršku Ivane Čuljak, Natali Bernatović i Vedrana Đidare.

  Multidisciplinarni timovi od 40-tak studenata tražili su inovativno rješenje za dva izazova:

  1. Kako smanjiti pretilost modernog društva?

Uvod u ovu tematiku su vrlo pristupačno, jasno i edukativno kroz panel raspravu napravile prof.dr.sc. Sanja Musić Milanović I doc.dr.sc. Maja Baretić.

  1. Kako brinuti o pozitivnom mentalnom zdravlju mladih ljudi?

U panel raspravi su uz primjere iz prakse dobar uvod također napravile izv.prof.dr.sc. Branka Vidrih I Josipa Gelo, klinički psiholog.

Proglašena su tri najbolja tima koji su dobili vrijedne nagrade:

🥇Easy health
🥈Nutry easy
🥉MeDo

Pobijedio je tim Easy Health koji je ponudio rješenje za pretilost osmislivši aplikaciju koja olakšava pripremu zdravih obroka za užurbane obitelji. Oni će sudjelovati u daljnjem krugu međunarodnog natjecanja koje nosi naziv ´Career Pathway: from students to innovator´, gdje će se natjecati protiv pobjedničkih timova iz drugih država 24. i 25. studenog 2022. godine u Beču. Pobjednički tim dobit će podršku za daljnji razvoj svojih ideja te mogućnost uključivanja u EIT Health mrežu. A u uvodnom govoru je novi prorektor za  inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom prof.Tomislav Josip Mlinarić također naglasio kako će Sveučilište i novi rektor Stjepan Lakušić podržati i nagraditi pobjednike ovogodišnjeg I-DAY-a.

Na I-DAY su se prijavili studenti preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sa svih sastavnica Sveučilišta koje zanimaju inovacije u zdravstvu. Više informacija o natjecanju dostupno je na sljedećoj poveznici: https://eithealth.eu/programmes/i-days/