3 razloga zašto ne smijete propustiti INVENTO Summit

U Zagrebu u hotelu Academia, 24.ožujka 2023.godine, održat će se INVENTO Summit The Power of Giving Back.

Kao glavne adute ove konferencije pod sloganom „The Power of Giving Back“ ističemo 15 govornika iz SAD-a , 10 međunarodnih timova na Startup natjecanju, renomirane i predstavnike novih VC fondova te uspješne poduzetnike iz šire regije.

Tri glavna razloga zbog kojih svakako morate posjetiti INVENTO Summit:

#1 Budi inspiriran primjerima dobre prakse

Na konferencije ovakvog tipa dolazi se zbog motivacije i inspiracije te poslovnih odluka  koje vam sijevaju slušajući ljude koji su uspjeli i koji žive i rade ono što vole. Na pozornici će se izmjenjivati renomirani govornici koji su uspješni i prepoznati u poslovnoj tematici kojom se konferencija bavi. Iz svake od priča sigurno ćete izvući neku ideju, pouku ili motivaciju za primjenu u vlastitom poslovanju ili na temelju nje unaprijediti uslugu ili proizvod koji nudite klijentima.

#2 Pronađi investitora za svoj poslovni pothvat

Ovakve događaje posjećuju poslovni ljudi koji su u potrazi za novim investicijskim prilikama. Oni se pojavljuju u raznim 'oblicima'. Bit će ih u službenom dijelu konferencije, u ulozi mentora, panelista ili u žiriju. No, bit će i kamuflirani među 'običnim' posjetiteljima. Iz tog je razloga uvijek preporučljivo imati spreman 'high level pitch' svoje poslovne ideje i efikasno je komunicirati, odnosno minglati. Nemojte očekivati da ćete odmah zaključiti investiciju, zapravo nije ni dobro da vam to bude cilj. Neka vam cilj bude otvoriti si vrata i prostor za daljnje pregovore u koje ćete ući vrlo brzo nakon konferencije. Optimalno razdoblje za poduzimanje takvih koraka je desetak dana. Najsigurniji način da budete viđeni je da se prijavite do 12.3. do podne na Startup natjecanje i na pozornici predstavite svoju inovativnu ideju, jer će u žiriju biti predstavnici VC fondova.

#3 Upoznaj zanimljive ljude na networkingu

Značajan dio programa konferencije namijenjen je networkingu. Priliku za networking imat ćete za vrijeme pauza za kavu, ručka i neizostavnog afterpartyja. Prikupite što više poslovnih kontakata i posjetnica, a dan nakon konferencije obavezno napravite 'follow up'. 'Follow up' treba biti personaliziran, a u e-mailu u kojem kontaktirate osobu koju ste upoznali obavezno se referirajte na specifičnu temu koje ste se dotaknuli u razgovoru. LinkedIn je još jedan dobar način za proširiti svoju poslovnu mrežu, pa preporučujemo da nove sugovornike dodate kao kontakte, a javite im se porukom kada za to bude prilike.

U uvodnom dijelu konferencije govorit će Peggy Parfenoff, predsjednica WorldChicaga, organizacije koja direktno povezuje hrvatske eksperte s tvrtkama i organizacijama u Chicagu u obliku studijskih posjeta i stipendija. Ovo je bonus prilika za potencijalni odlazak u SAD i upoznavanje poslovne kulture grada (veličine do 1M) koji je broj 1 za pokretanje poslovanja i koji ima 21 unicorna.

Program, govornici i registracije: summit.inventocapitalpartners.com

Konferenciju organizira Invento Capital Partners pod pokroviteljstvom organizacije WorldChicago, US State Departmenta, EIT Urban Mobilitya, Europske poduzetničke mreže(EEN), Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)  te Infobip i Netokracija kao medijski pokrovitelj.